泡盛是麴菌蒸餾酒,源自於西元1429年,在沖繩群島各地以米和黑麴菌發酵製成蒸餾酒飲用至今。

泡盛カクテル - Awamori Cocktail - vol.1

02/10/2024

11月1日の「泡盛の日」に合わせて、沖縄県の県政広報テレビ番組「うまんちゅひろば」で泡盛を紹介する回があります。その中で、家庭で簡単に作れる泡盛カクテルを泡盛マイスターの添石氏が紹介しております。
ぜひ、おうちでカクテル楽しんでください。

To coincide with Awamori Day on 1 November, the Okinawa prefectural government's public relations TV programme ”Umanchu Hiroba” introduces Awamori in a series of episodes. In it, Mr.Soeishi of Awamori Meister introduces Awamori cocktails that can be easily made at home.

AWAMORI SONIC

【泡盛ソニック/ AWAMORI SONIC】
★レシピ / Recipe
〇材料/Cocktail ingredients
・泡盛 /Awamori (40ml)
  ※写真の泡盛「南風」は度数30%
     /Awamori ‘Nanpu’ in the photograph has an ABV. of 30%.
・炭酸水 /carbonated water  (60ml)
・トニックウォーター /Tonic water  (60ml)
・ライム1/8カットまたはシークヮーサー1個 (二つ割り) / 1/8 of a lime cut or 1 shikwasa (split in two)

〇作製方法 /Method of preparation
①コップに適量の氷を入れた後、泡盛40mlを加える。
 Fill a glass with an appropriate amount of ice, then add 40 ml of bubbly.
②それぞれソーダ(60ml)とトニックウォーター(60ml)を加える。
 Add 60ml soda and 60ml tonic water respectively.
③ライムか青切りシークヮーサーを絞り、果汁を加える。(絞った後の果肉は、お好みで加えても構いません)
 Squeeze a lime or green shikwasa and add the juice. (The pulp after squeezing can be added if desired.)

awamori sonic