泡盛是麴菌蒸餾酒,源自於西元1429年,在沖繩群島各地以米和黑麴菌發酵製成蒸餾酒飲用至今。

【イベント】泡盛で盛り泡ろう!(ユネスコ無形文化遺産登録1周年記念)

04/11/2025

泡盛を含む日本の「伝統的酒造り」がユネスコ無形文化遺産へ登録されて1年が経とうとしています。そこで改めて沖縄の地酒である「泡盛」を知って、愉しんでいただこうと、下記のイベントを実施します。

■泡盛で盛り泡ろう!

・日時:2025年11月15日~16日(13:00~19:00)
・場所:てんぶす那覇広場前(地図:GoogleMAP
・内容:
 泡盛Bar&人気バーテンダーのカクテル提供(有料)
  ※ラストオーダー:18:45
 ミニミニミュージアム(無料)
 →製造工程のPDF資料はコチラから
 アワモリラボ(無料:事前申し込み有、当日参加もOK)
 →ラボの事前申し込みはコチラ

同期間に飲み歩きイベント「AWAMORI NO WA!」も同時開催!
あわせて楽しんでいただけますと幸いです!!!


It has been nearly a year since “Traditional knowledge and skills of sake-making with koji mold in Japan”, including awamori, were inscribed on UNESCO's Intangible Cultural Heritage list. To mark this occasion, we are organising the following event to help you rediscover and enjoy Okinawa's local spirit, awamori.

■Let's get the party started with Awamori!

・Date & Time: 15–16 November 2025 (13:00–19:00)
・Location: Tenbusu Naha Plaza Front (Map: Google Maps)
・Content:
 Awamori Bar & Cocktails by Popular Bartenders (Paid)
  ※Last Order: 18:45
 Mini Mini Museum (Free)
 →Awamori Manufacturing Process English Version
 →泡盛的制造工艺 简体字版
 Awamori Lab (Free: Advance registration required, walk-ins welcome)

The pub crawl event ‘AWAMORI NO WA!’ will also be held during the same period!
We hope you'll enjoy both events together!!!